Mina nya inneboende


Lördagsmorgon

Tror att de får bli en vilodag idag, har inte riktigt bestämt mig. Gav mig ut på en morgonpromenad innan frukosten i alla fall. Skönt att skaka ur min slitna kropp efter gårdagen.
 

Happyface

Gårdagen höll världsklass. Jag känner mig så galet lycklig över att jag lyckades vända mitt negativa sinne till positivt under veckan. Tänk vad lite träning och sol kan göra!
 
Efter jobbet igår tog jag en tur till kungens kurva för att handla främst gummistövlar och ett par träningsleggings. De slutade med att de blev tre påsar i bakluckan. Oupsi! Hittade nämligen ett par söta ballerinaskor och tre toppar som fick följa med mig hem också. Ska lägga upp bilder sen om jag orkar ta mig i kragen!
 
Men nu tillbaka till källan till mitt happyface, det som var bäst med gårdagen mina damer och herrar... *Trumvirvel*, GYMPASSET! Wiho, det var så jäääävla roligt! Blir helt hyper bara jag tänker på de! På ett sätt finns de inget värre än att komma igång igen efter ett längre uppehåll eftersom att man är så klen men att pumpa ur allt man har är en mäktig känsla. Jag pressar alltid mig själv till max, har svårt att gå på halvfart. Körde med pulsklocka på spinningpasset och krigade mig upp till 202 i puls! Dvs, min maxpuls! Detta gjorde såklart att jag knappt kunde hålla koll på min kropp under cxworx-passet som jag dessutom aldrig kört! Core med hjälp av gummiband och viktplatta, trodde jag skulle snärta mig själv med dom där jävla gummibanden så trött var jag! Hahaha!
 

Sunshine

Har haft en riktigt bra dag, trots att virrpannan(jag) glömde halva frukosten hemma! Hade som tur var en hel del frukt så jag klarade mig fint ändå. Idag fick jag dessutom njuta lite av solen för första gången sen min lilla tripp till Spanien. Var lugnt idag på jobbet så vi fick smita hem lite tidigare. Direkt när jag kom hem drog jag på mig ett par short och löparskorna och tog en pw i solen. Väl hemma blev det proteinshake och knäckemacka med skinka och keso ute i solen.
 
Nu har jag precis ätit middag och sitter i soffan och kollar försnacket inför fotbollen. Blir bara mer och mer spännande ju mer finalen närmar sig! Baksidan med att jag verkligen vill ha final nu är att hela fotbolls-em snart är över. Eftersom att jag är en sådan nörd och verkligen engagerar mig känns de alltid så tomt när mästerskap är över! Men nu känner jag mig som sagt betydligt kryare så jag får väll nörda igång med min egen träning på allvar igen som kompensation! ;)

Jordgubbar

Sitter på första rasten och äter min banan och dricker svart kaffe. Bredvid mig sitter två grabbar med varsin ostfralla och varm choklad och suktas. Samma sak varje dag. Lyckades glömma mina ägg hemma dessutom så jag är svinhungrig!

Blev ett litet uppehåll i skrivandet för nu kom matte in med en låda jordgubbar! Dagens hjälte, ohotat! Blogg-appen har sagt upp sig så kan inte lägga upp bild, gaah! Följ mej på instagram vetja. @fiapettson
 

Träningssug

Idag tog jag ytterligare ett steg tillbaka till mitt vanliga liv. Har lovat mig själv att inte dra igång träningen på allvar förens tidigast på fredag då de är spin/core på gymmet. Idag tog jag min racercykel till jobbet istället för bussen. Det kändes verkligen i benen att jag vilat i tre veckor! Nästan så att jag lyckades dra på mig mjölksyra innan jag ens kommit fram till mördarbackarna på hemvägen, haha! Väl hemma tog jag en pw för att skaka ur benen lite. Är i princip frisk nu. Har inte ont i halsen längre och är piggare, är dock fortfarande lite snorig och slemmig i halsen men det är jag ju van med. De försvinner inte över en natt gott folk! På promenaden drog jag igång min två år gamla joggingspellista. Sånt borde man göra oftare, man får en sån jäkla kick!
.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinnesförvirring

Har känt mig orkeslös och nere så bloggen har fått vila lite. Måndag morgon var katastrof! Kunde inte somna i söndags och på morgonen när jag kom till jobbet gav kaffemaskinen mig sump och vatten. Inte det ljuvligaste morgonkaffet kan jag säga!
 
Hatar att känna mig såhär negativ utan att ha en vettig anledning. Dock slog det mig nyss att de såklart hänger ihop med att jag inte har kunnat träna på tre veckor! Jäkla förkylning alltså. Det tär verkligen både fysiskt och psykist när jag inte kan träna. Vågar inte rivstarta heller för då vet jag att de slår tillbaka, förr eller senare. Idag har jag alltså gjort en mjukstart. Kom precis hem från en powerwalk på 40 min. Nu blir det lax i ugn och sen en dusch. Hoppas verkligen att jag kan komma i säng i tid ikväll för både imorgon och på torsdag är det ju fotboll! Wiho, då blir de inte mycket sömn inte! Men det är de värt!

Midsommar 2012

 
Det blev en perfekt midsommarafton på alla sätt och vis! God mat och dricka, i massor. Till de, ett sällskap som gör att jag har träningsvärk i magen idag(om jag inte gjorde några akrobatiska övningar jag lyckats supa bort ur minnet, risken finns;))! Gjorde en hel drös med tävlingar men inget som borde gett mig träningsvärk. Lyckades däremot sträcka ljumsken när tävlingsdjävulen levererade i "lapptävlingen". Bjuder på en bildbomb! Tack alla som gjorde min midsommar, ni är underbara!
 
 
 
 
En full och sinnessjukt glad midsommartjej tackar för mig och denna midsommar!

Snart så!

Som vanligt gör jag allt annat än plockar ihop inför morgondagen, standard. Tänkte vara färdigpackad vid 11 till en början men nu känns det som om jag får flytta fram min egen deadline något. Ska i och för sig inte ha med mig så värst mycket men ändå. Har i alla fall duschat, alltid något!
 
Insåg att jag måste åka galet tidigt härifrån för att plocka upp mina små kycklingar(vänner) runt om i landet imorgon. Kanske inte riktigt runt i hela landet men en tur till hässelby är ju inte något bilen kan av sig själv! Förhoppningsvis hittar jag dit med lite(mkt) hjälp av kartan. Jag säger då de, hur tusan klarade man sig innan man hade iphone?
 
Måste föresten berätta att jag är under tillfriskning, tjofaderittan! Är riktigt pigg nu faktiskt. Hoppas de blir ännu bättre till imorn, då går midsommar galant ska ni se! Nä nu måste jag faktiskt ta tag i detta om jag inte ska behöva gå runt naken imorgon! Godnatt

Pajbak

Har varit uppe hela morgonen för att ordna med en paj jag ska ha med imorgon! Jag gillar och laga mat och har nog gjort de mesta men pajer är något som jag aldrig gör så nu får vi håll tummarna för att de blir bra! Har i alla fall skickat in den i ugnen nu och snart borde den vara färdig. Har passat på att äta frulle under tiden! Jag längtar verkligen något galet till imorgon, ska bli så himla kul att träffa alla, var alldeles för länge sen nu
 
 

Frukost

Har utvecklat min standardfrukost! Kör på lite finn crisp fullkorn istället för knäckebröd, gottigott!

Överlevande

När jag kom till jobbet idag trodde jag faktiskt inte att jag skulle klara mig genom dagen. Började kallsvettas bara av att sortera lite men under dagen släppte de värsta. Skulle kunna vara på grund av den lilla ipren jag tog imorse men jag väljer att se de som ett friskhetstecken. Positiviteten flöööödar! ;) Försökte jobba på bra men inte springa runt och vara duracellkanin som jag ibland kan vara. Tänkte att de är bättre att jag kan jobba hela veckan i ett stabilt tempo än att bränna den lilla energi jag har.

Nu har jag fått i mig lite kvällsmat i soffan framför fotbollen. Blir lite dumt med mat när jag jobbar sent, vill helst inte äta middag när jag kommer hem vid nio så oftast blir de fil och något hårt bröd. Men när jag är frisk och cyklar till och från jobbet blir det middag för då är jag så hungrig! För mig som är rutinmänniska när det gäller mat bilr det lite knas men så får det väll bli antar jag!

Godnatt


Sommarskor

Dessa sommarskor får jag gå in, sakta men säkert, som att ha en kniv mot hälen. Mmmmm, skööönt! Har pratat med Tess nu och längtar mer och mer efter midsommar! Ska bli så fruktansvärt kul!Sitter i soffan  och kollar fotboll för stunden, Heja Tyskland! I år blir det Spanien - Tyskland i finalen, kom ihåg var ni läste de gott folk!
 

Paprika

Försöker plocka ihop mig själv och mina grejer, ska flytta till pappa idag. Flyttar mellan mina päron var tredje vecka ungefär och då vill jag få med i princip hela mitt liv! För att inte mamma ska behöva slänga massa mat som hon inte käkar gäller de dessutom att rensa kylen på "fiamat". Alltså, Paprika och keso till lunch. Lär rapa paprika i flera veckor efter den här lunchen! haha.

Jakten på jeansjackan

Inga under har uträttats inatt när de gäller min förkylning, jävla skit! Det finns nog inget värre än att vara sjuk, så jävla trött på det här! Är så sugen på att träna och leva men istället sitter jag här hemma med mina näsdukar och nässprej, fun!

De senaste mornarna har jag föresten mailat med arlandas hittegodsavdelning angående min jeansjacka som jag lämnade på planet i malaga. Hade uppenbarligen lite väl bråttom när jag landat... Alltså vår mailkonversation är briljant! "Fanns det något i fickorna?" eeeh, ingen aning, jag vet ju knappt vad de var för storlek eller märke på jackan! Kan inte annat än skratta, "De borde vara storlek m men den kan vara mindre också". Haha! Nu gav jag upp och bifogade en bild på den! På köpet insåg att jag bara har bilder på jeansjackan med alkohol i näven framför, haha! Skickade en med rödtjut, kändes mest städat i alla fall! Hoppas dom har min skönhet där!


You think im gorgeous, you wanna date me, love me and marry me

Har släppt fotbollen nu, det är bara att bryta ihop och komma igen. Hemmakvällen levererade, helt enligt planerna! Jag och fia kollade film, åt jordgubbar, melon, kakor, chips och cheeseballz, no shit att jag är mätt! Toppade dessutom allt med cola, minns faktiskt inte senast jag drack riktig cola! Nu är det bara att hoppas på att jag känner mig redo för jobb på måndag, har fortfarande kvar vidrig hosta och snuva som inte vill ge med sig. Den får morgondagen på sig att kapitulera, men de är allt jag har att erbjuda!

Buhu

Vill inte tänka på gårdagen och matchen, känner mig helt tom. Förkylningen är seg nått så in i helvete, vill inte ge med sig!! Ska åka och handla mer nässprej, sucks to be me. Ikväll våldgästar jag min bästa sofia och hennes soffa. Sjuklingar som vi är, tur att vi har varandra! love.

Väckarklocka

Vindarna har vänt och det var då verkligen på tiden! Äntligen börjar jag känna mig lite mer som människa igen! Börjar bli mer och mer rastlös av att lunka runt här hemma, urtråkigt är bara förnamnet. I morse vaknade jag tidigt utav ett vidrigt ljud utanför fönstret. Har sett under veckan att dom har haft någon slags "skylift" på våran gata för att fixa till något på alla hustak. I morse tror jag att de var vår tur, eller grannens mitt emot, att få sig en omgång. Vet inte riktigt om jag uppskattade ljudet den gav ifrån sig, ett vidrigt pipande ljud som skar fint i öronen klockan halv åtta. Men de var å andra sidan rätt bra att jag kom upp i tid. Lyckas alltid vända på dygnet när jag är sjuk. Sover på dagar och mornar istället för på natten, håhå.


Spanien - Irland

Ligger i soffan och hejar på mina män.


Marbella 2012

Hade tänkt vänta med att lägga upp bilderna från Spanien tills jag fick bilderna från mamma och per också men nu orkar jag inte vänta längre så jag slänger upp de jag har! :)


Mamma gör sig redo för en heldag på stranden.


Jag fick mig en fräsig bränna första dagen på stranden, fick jobba bort den resten av veckan!


Mamma & Per på strandpromenad.


Tallriksmodellen gjorde succé!


















Midsommar

Jag har tagit mitt förnuft till fånga. Blir inget jobb för mig alls den här veckan. Slemmet i luftrören vill inte ge med sig och igår började jag till och med blöda näsblod för att förgylla det hela. Känns som en vettig grej att lyssna till kroppen när den faktiskt talar om klart och tydligt vad den tycker om mina planer på att lämna soffan. Nu får det dock vara slut på "det är synd om mej, jag äter vad jag vill" tänkandet. Är man hemma sjuk några dagar tycker jag faktiskt att man får äta lite(läs mycket) glass och tycka synd om sig själv men när de drar ut på tiden måste jag sätta en gräns.

Som ni säkert redan har förståt så blir de inget bus för mig i helgen. Känns otroligt tråkigt då jag verkligen sätt fram emot att spela fotboll! Men men, jag får väll gå ut och kicka boll själv när jag är frisk, eller nått. Men jag lyckas ändå hålla mig positiv för på fredag mina vänner är det midsommarafton! :D Tjofaderittan!

Förra årets midsommar spenderades med min jessi och några andra på en halvrisig fest någonstans ute på landet. Inte riktiga landet utan landet där folk har rutiga skjortor för att de fortfarande är inne där. Redan den midsommaren var jag kluven om jag skulle följa med familjen norberg ut till dalarö men eftersom att jag lovat jessica sen tidigare fick de bli de. I år däremot har jag varit paxad av familjen norberg sen looong time ago. Ska bli så fruktansvärt kul! Den familjen ligger mej tamejfan varmt om hjärtat!


Midsommar 2011, kransen som gud glömde gjorde sig i alla fall fin på bild.



Hunt that bitch down


Innocent until proven guilty

Förlåt mamma för alla skador i vårt köksgolv. Tur att jag missade foten dock...


Stronger

Börjar känna mig bättre nu, betydligt mer levande. Eller bara lite mindre död, det beror förstås på hur man ser det. Envis som man är tänker jag faktiskt ställa klockan imorn och hoppas på att jag kan komma iväg till jobbet. Innerst inne vet jag att så nog inte blir fallet, men det är värt ett försök! Som sagt så ogillar jag verkligen att vara hemma sjuk. Inte bara för att jag är rastlös som person utan för att jag får lite dåligt samvete över att lämpa över jobbet på andra. I skolan var jag en sån där jobbig människa med sinnessjukt hög närvaro. Inte på något sätt en pluggis men att skolka var ingenting som moraltanten inom mig var särskilt bra på.

Så vad står på denna sjuklings schema idag? Jo, inga större förändringar är jag rädd för. Ska fortsätta vila, kolla fotboll och på sin höjd kanske måla naglarna. Att planera in en dusch känns som ett nödvändigt ont om jag ska kunna lämna detta hus under morgondagen. Jag antar(hoppas) att det inte bara är jag som sunkar ner mig när jag ligger hemma och är sjukling? Borde kanske slänga in en "dagens outfit" för att ni ska förstå allvaret i mitt sunkande... Till en början vandrade jag runt i min sverigetröja som efter hand nu har fått lämna plats för "jag gör mål". Juni månad fortsätter i fotbollens tecken.


Tinto de verano

I Spanien lyckades jag hitta en ny, löjligt enkel, drink som jag kommer dricka i sommar. Första gången jag drack denna goding var på sonora beach club som vi var på en dag. Där har de en färdigblandad Tinto de verano, men de är en enkel drink som sagt och inte särskilt svår att blanda själv. Ungefär hälften rödvin och hälften fanta limón, zero. Har inte blandat den här hemma i Sverige än men jag vet att just fanta citron zero tyvärr inte säljs här! Vet inte ens om de har vanlig fanta citron. Men de borde gå utmärkt med någon annan syrlig citronläsk!
.


Tinto de verano - Sommarvin


Brödmonstret

När jag är hemma sjuk finns det ingen hejd över vad jag stoppar i mig. Jag blir till ett monster som lever på mackor, saft, glass och skarvar med lite godis. Herregud, detta är inte att leka med alltså! Det enda man kan göra när man går hemma är ju typ att äta och sova.  Håller verkligen tummarna för att jag kan vara tillbaka till jobbet på torsdag, hatar att vara hemma sjuk. Blir så fruktansvärt rastlös, trots att jag mår förjävligt. Idag känns det däremot som att förkylningen har vänt och att jag är på bättringsvägen.

Dessutom måste jag vara frisk till på lördag. Just nu känns det verkligen optimistiskt men vafan! Har haft lördagen uppbokad sen evigeter tillbaka! Det är nämligen så att vi ska spela fotboll med jobbet och sen käka middag och kalasa. Jag har verkligen sett fram emot de här något galet sen vi anmälde ett lag från vårt splitcenter så det känns skit om jag inte skulle kunna vara med! Jag får helt enkelt fortsätta vila och hoppas på att jag är tilbaka till jobbet på torsdag, absolut senast fredag.

Slemmande fotbollsnörd

Hallå mina solstrålar, hoppas ni känner er betydligt piggare och gladare än jag! Inte mycket som rör sig i mitt huvud nu, eller under de senaste dagarna för den delen. Känner mig bara lite allmänt nere över att jag ligger hemma och är sjukling, igen. Den stora frågan jag återkommer till är: Hur mycket slem/snor kan denna kropp producera? Det tar tamejfan aldrig slut! Som tur är jag en rutinerad sjukling med hostmedicin i kylskåpet och nässprejen är i perioder min bästa vän.

Igår väntade jag hela långa dagen på att fotbollen skulle dra igång. När ska jag lära mig att inte vara så jävla förväntansfull? Som ett barn på julafton i väntan på tomten. Vad fick jag av tomten igår då, jo, en påse bajs. Ungefär.Tänkte ladda upp med en bra match mellan Frankrike-England men det blev en överdrivet lugn och tråkig match då båda lagen vara nöjda med 1-1. Inte direkt underhållande fotboll som jag hade planerat. Sen var ju matchen mellan Sverige-Ukraina inte topp tio på min lista över fotbollsögonblick att minnas om jag säger så... Men jag hade i alla fall gjort mig en kraftansträning och svidat om till min fina blågula tröja!


Sjukling

Så då var man här igen, känner mej så jävla risig. Åkt på ännu en dunderförkylning, älskar livet. Idag ska jag kolla fotboll och that's about it. /bitter_tjej_92


Vm-kval

Idag har jag varit iväg en sväng till hovet och kollat kvalet till handbollsvm! Sverige-Montenegro var de som lirade av en jämn match som Sverige till sist vann med en boll. Just nu är jag dock mest frustrerad över att tvn och internet har kraschat här hemma. Eller ja, de är något fel som vi har felanmält men de går inte undan i svängarna hos kommunen direkt... Detta innebär gott folk att jag inte kan se på fotbollen, gaah!


Sunkissed

Har haft några underbara dagar i Spanien med sol, bad och mat i mängder! Som en boll kommer jag tillbaks till er. Sitter i bilen på väg från Arlanda, dödstrött. Hörs imorn finisar.


Tjohofaderittan

Internet på planet, lövely! Jag är dock helt jävla slut! Skippade ju kaffet imorse eftersom att planen var att sova hela flygresan. Till en början gick allt enligt planen, dvs, jag vaknade aldrig till liv ordentligt utan var sinnessjukt trött. Problemet är nu att jag som vanligt inte kan sova på flyget... Jaja, är ju trots allt ingen jättelång flygning så jag får väll däcka i solstolen när jag kommer fram! Har varit med om betydligt värre flygningar! Hua! Får tänka på hur gött de blir när jag är framme i alla fall! :)


Nu är det dags att traska på planet! Vi hörs mina vänner! :)


Rutinerad virrpanna

Förhoppningsvis har jag med mig allt jag behöver nu! Kom i säng vid 12 inatt men då hade jag fortfarande lite småplock att göra imorse. Kändes som att jag aldrig han komma ner i djupsömn för jag var jättepigg när jag vaknade! Sen lyckades jag i alla fall hitta till långtidsparkeringen med min lilla brumbrumbil. Rutinerad virrpanna med uruselt lokalsinne som jag är så har jag skrivit ner vart jag lämnade bilen, haha! Dagen har ju börjat lysande! Nu sitter jag på ett fik här och äter frukost, har inte bokat mat på flyget så vill vara mätt när jag går på planet! Finns inget värre än att resa och vara hungrig.


Sistaminutenpackare, oh yes!

Hur det går med packandet? Jadu, allt annat än lysande skulle jag vilja påstå! Jag är en sån som alltid skjuter upp packandet in i det sista och helst ännu längre. Sen jag kom hem från jobbet har jag tagit en joggingtur, ätit och duschat. Har jag packat något? Nä, inte ett plagg! Faan! Alltid samma sak. Lär ju bli en mäktig powernap för mig istället för nattsömn eftersom att jag ska åka hemifrån vid 03:45, stabilt!

Gårdagens fångst



Spontanutgång

Blev helt ändrade planer igår, nya planen innehöll mindre vila och mer mat och alkohol. Linus hade bjudit hit Thessan på middag, vi grillade kött och gjorde potatisgratäng. Thessan hade med sig två flaskor vin och under kvällens gång bestämde vi oss för att dra in till stan sen. Regnet öste ner och de blåste storm när vi krigade oss till krogen. Vi försökte dela tre på ett paraply men de blåste bara sönder och gjorde inte så värst mycket nytta. Tillslut tröttnade jag och körde med en metro över huvudet istället. Tror aldrig jag varit så läcker, eller blöt för den delen, när jag anlänt till ett uteställe, haha!

Väl inne på sommar höll jag och Thessan ett jävla tempo på drickandet. Shotade som om det inte fanns någon morgondag, men de gjorde de visst, klart och tydligt. Två tjejer som tål rätt mycket är kanske inte den mest lysande kombinationen för plånboken eller minnet men å andra sidan har vi alltid jävligt kul. Raggade sönder på grabbarna i baren, dansade och dröjde oss kvar till stället stängde. Klassiker. Stod och pratade med vakterna i en evighet också innan vi gick, så klockrent! Hittade en bild i thessans telefon från när jag står och pratade med dom, ser verkligen ut som att jag har gjort något dumt men så var inte fallet. Bara lite hederligt översocial.

Sen blev det nattmat, tror vi. Thessan har inget minne av de men jag tror bestämt att vi gjorde de. Känns bekant på något sätt. Men minnet från gårdagen är som sagt svagare än svagt. Men jag hade en superrolig kväll!


Shopping

Beslutade mig för en rejälv vilodag för kroppen idag, på sin höjd en promenad var planen. Men regnet ordnade så att de inte ens blir de. Istället för att slita på kroppen idag blev det därför plånboken som fick lida, mohaha! Har inte handlat på galet länge så idag gick jag lös i skärholmen! Ska packa upp mina påsar och se vad jag fick med mig för gobitar hem! Bilder kommer sen mina vänner.


Lördag förmiddag

Jag hjälper bror min att hitta glasögon, succé!


Privattaxi AB

Imorgon blir det ännu tidigare uppgång än vad det varit under veckan. Ser inte direkt fram emot de men vad gör man inte för mor sin. Hon har ju trots allt kört omkring mig i hela landet tills nu så jag antar att det är dags för mig att börja skjutsa henne nu. Ska köra mamma och hennes karl till arlanda vid fyra. Som tack för skjutsen får jag låna bilen över helgen och på måndag. Alltså får det vara värt sömnbristen! Sen är det dessutom jag som tar bilen själv till arlanda på tisdag morgon för att åka till dom! Åker till Spaninen en kortvecka, en liten minisemester helt enkelt! Visserligen kommer jag hem redan på lördag natt men det ska bli superskönt! Hoppas på fint väder och mycket sol å bad! :) Måste handla och packa i helgen, längtar sönder nu!

Mellanmål

Mellanmål är så fruktansvärt viktigt under långa dagar. Jag är en sån människa som blir oerhört påverkad om det går för långt mellan måltiderna! Ännu viktigare är det när man tränar! De snabbaste jag får i mig är frukt men annars kör jag ofta på sportknäcke, skinka och keso eller makrill. Mums!


Dyngsur

Jag beslutade mig för att cykla till slut. Imorse när jag stirrade ut genom fönstret på ösregnet ångrade jag mig grovt kan jag säga! Satan i gatan vad blöt jag är nu!


RSS 2.0